Buenos Aires, La Boca 2008

Jaren lang roepen dat je op reis wilt naar Australië en dan je eerste echte reis maken naar Zuid Amerika. Een klein verschil van ongeveer 28,120,04 km.  Hoewel de afstand tussen beide continenten groot is, is Zuid-Amerika een prima continent om je eerste backpackvoetstap te zetten. Een continent vol cultuur, geschiedenis, natuur en grote hippe steden.

In een van de bijzonderste en indrukwekkendste steden die ik tot nu toe heb gezien, ligt de wijk La Boca. 1 Buenos Aires (13)

La Boca is een wijk in het Zuidwesten van Buenos Aires – de hoofdstad van Argentinië -aan de oude haven van de stad.  Deze wijk is onder andere bekend door de bekende voetbalclub Boca Juniors van onder andere Maradona. La Boca wordt gekenmerkt door de kleurrijke, van hout en golfplaten gemaakte huizen, die deze arme wijk een vrolijk uiterlijk geven.

Bij een bezoek aan La Boca kun je genieten van de vele straatartiesten, zoals tekenaars, schilders en de tangodansers. Mocht je daarnaast graag oog in oog willen staan met Maradona is een bezoek aan deze wijk zeker de moeite waard… Maar of het ook de one and only is…?!