Belgische Ardennen 2014

12 september 2014, Campinglife @ Remouchamp

Vorige week zaterdag was het dan weer zover, ik ging kamperen! De laatste jaren bestonden mijn slaapplaatsen voornamelijk uit hotels, hostels en bij uitzondering tijdens tours een tent. Maar goed ik laat me uiteraard niet kennen dus kamperen in de Ardennen, pff das een makkie.

Met de goede hulptroepen staat de tent vrij snel – hierbij moet ik eigenlijk wel even vermelden dat het iets langer duurde voordat we een water en modderloze kampeerplaats hadden gevonden – maar na 1,5 uur zaten we aan een heerlijk verdiend koud biertje. Genieten is aan!

ons plekje

Het is voor mij wel even wennen om tijdens mijn reizen de relaxmodus aan te zetten. Over het algemeen kom ik fysiek gebroken terug, maar is de mentale geestentoestand geheel gereset!

Kamperen in de Ardennen biedt gelukkig wel de mogelijkheden om nog even actief bezig te zijn, outdoor activiteiten all over, maar helaas zit het weer tegen, waardoor we toch minder zin hebben om ons in de koude rivier te storten voor een kano tocht. En als er bij de canyoning tocht staat dat kinderen van 7 jaar ook mee kunnen, verwacht ik eerlijk gezegd weinig uitdaging. Dat biedt de mogelijkheid om door de dichtbij gelegen stadjes te slenteren. Voor mij een vakantiebezigheid die ik heerlijk vind.

Luik is een van deze steden, hoewel ik daar nog niet veel positieve verhalen over heb gehoord, ben ik wel erg benieuwd naar de langste markt van Europa die hier te vinden is, en die wil ik best even aantikken. Dus gezegd zo gedaan!

La cour de carriolesHet pakte goed uit, het weer zat mee en de markt is lang genoeg om een halve dag bezig te zijn, al zijn het wel veel dezelfde koopwaren die je worden aangeboden. Na een uur slenteren door de menigte is het tijd voor een hapje en een drankje. Bij toeval komen we terecht in “La Cour des Carrioles” https://www.facebook.com/courdescarrioles Echt een aanrader voor een gezellig, lokale zondagmiddagborrel! Een beetje alternatief en studentikoze kroeg met heerlijke kaaswraps, vers gemaakt voor je neus! Mocht je hier een keer voorbij komen ga er zeker even wat drinken en breng ook zeker even een bezoek aan het toilet. TIP vraag wel even waar je het toilet kan vinden. Op z’n ‘Belgs’ zullen we maar zeggen.

DSC06578
Route de wc

Na een paar dagen relaxen is het op woensdag tijd om de wandelschoenen uit de tas te pakken en een flink stuk te gaan hiken door de bossen, die er vanuit het dal uitzien als enorme brocoli’s. Als je van groen, watervallen en klauteren houdt, is dit zeker een aanrader.

DSC06669Natuurgebied Ninglinspo ligt op een paar kilometer van Remouchamps. Er zijn moeilijke en makkelijke tracks die aangeduid worden met een aantal schoentjes op het informatiebord. Hoe meer schoentjes, hoe pittiger de tocht. Ook met verrotte achillespezen ben ik niet te beroerd om die uitdagingen aan te gaan. Mocht je trouwens mooie foto’s willen maken en er zoals ik liever geen andere mensen op de foto wil, dan is het slim om vroeg uit de veren te gaan.IMG_7611

Een andere stad die bij ons in de buurt lag was Bastonge, ik heb me afgevraagd of hier dan ook de koekjes vandaan komen, maar tot op heden heb ik het antwoord daar nog niet op kunnen vinden. Wel kun je er als Tweede Wereldoorlog fanaat goed aan je trekken komen. Het – iets wat prijzige – Bastogne War museum was zeker de moeite en de 12 Euro waard. Met een koptelefoon wordt je door 4 personage door het museum gepraat, en als je voldoende tijd hebt kun je er ook nog eens een hoop geschiedenis opsnuiven tijdens de 3 films die worden getoond. Wij hebben het bij 1 film gehouden in verband met de tijd maar ze hebben er zeker werk van gemaakt om je wat meer te vertellen over het leven in de Ardennen tijdens de jaren van de oorlog.

Tja.. zo’n weekje kamperen is goed bevallen een prima low-budget vakantie… verder heb ik nog even wat ‘deze herken je vast wel momenten op een rij gezet.’

  • Je bent minstens 1 uur bezig met ontbijten, aangezien iedereen die langsloopt je een goedemorgen wenst waarop je uiteraard netjes iedere keer bedankt hoort zeggen en diegene hetzelfde hoort te wensen;
  • Je bent er de hele dag van bewust dat iedere man lopend met een rol plee papier onder zijn arm onderweg is voor no 2;
  • Je ’s avonds ook moeite moet doen om je eten warm naar binnen te werken omdat je dan dus de hele tijd iedereen moet bedanken die je een smakelijk maaltijd wenst;
  •  De afwas doen in een keer een gezellig bezigheid is;
  • ’S nachts de halve camping achter de bosjes, of in ons geval, achter de pipo wagens gaat plassen, omdat de toiletgebouwen echt veel te ver zijn;
  • Ik ben in staat om zelf een bbq aan te maken, daar heb je helemaal geen mannen voor nodig;
DSC06770
Volle bak

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *