Vulcán Villarrica Pucón

Chili 2008

27 april 2008, Puerto Natales
10401088_28801016383_861_nZondag zijn we uit El Calafate vertrokken naar het iets zuidelijker gelegen Puerto Natales in Chili, yeah weer een stempel! In eerste instantie leek het een grote flop te worden dat we hier naar toe waren gegaan, aangezien de straten uitgestorven waren en iedereen die we spraken zei dat het park Torres del Paine dicht zou zijn. Maar gelukkig bleek dit allemaal niet waar te zijn en hebben we besloten om maandag een tour door het park te maken.

28 april zijn we dan naar Torres del Paine gegaan, wat toch zeker de moeite waard is gebleken. We hebben echt een heerlijke dag gehad. Om 06.15 ging de wekker alweer, want we zouden om half 8 opgehaald worden. Rond half 9 zijn we toegekomen aan de eerste stop Cueva Del Milidon. In deze enorme grot zijn resten gevonden van een prehistorisch dier, wat te vergelijken is met de luiaard die wij kennen, alleen dan wat groter. Vervolgens zijn we onze tocht per bus vervolgd naar de wel bekende Torres del Paine, ofwel, de Blauwe Torens. De torens waren erg indrukwekkend tussen de bergen en met op de voorgrond een groen meer dat zijn kleur dankte aan de mineralen en calcium, als ik goed heb opgelet. Tot slot van de tour zijn we naar Lago Grey gegaan met een mooi zwart strand dat uitzicht biedt op Glacier Grey. Hier hebben we heerlijk kunnen uitwaaien, zelfs het snot komt uit je neus waaien. Maar het was wederom prachtig om te zien allemaal, vooral omdat het nu herfst is hier en alle blaadjes aan de bomen mooie kleuren hebben.

16 mei 2008, Crossed the border again Bariloche – Pucon
10401088_28801031383_2123_nNa Bariloche zijn we naar Pucon vertrokken om hier de vulkaan te beklimmen. Het was een bus reis van 2 keer 5 uur dus was prima vol te houden. We zijn hier zaterdagavond aangekomen en besloten om gelijk zondag de beklimming te gaan doen, nou zo gezegd zo gedaan! Niet dus! Zondagochtend zijn we om 07.00 met alleen de gids (lekker rustig dus) vertrokken naar de voet van de vulkaan. Die trouwens nog gewoon actief is, terwijl ik dacht dat je m dan niet echt kon beklimmen. Na een half uur rijden en een tijdje wachten op de lift die ons misschien wel het eerste stukje omhoog kon brengen, toch maar gaan lopen. De eerste klim was goed te doen op een ondergrond van losliggende vulkaan stenen. Na het eerste uur even een korte pauze en natuurlijk de eerste foto’s. Daarna ging de klim over rotsen, wat niet echt makkelijk was. Dan wordt je verteld dat je het moeilijkste hebt gehad, daar wordt Hilde altijd heel blij van, maar dat was alleen dit keer niet zo. Voor het eerst in m’n leven ging in met van die ijzeren pinnen onder m’n schoenen een gletsjer beklimmen. Ongeveer 70% omhoog, daar heeft een auto toch ook moeite mee. Eerst was het echt super eng en moesten we met ons gezicht naar beneden oefenen en geloof me, als je die schoenen niet vertrouwd is dat niet leuk. Maar goed op een gegeven moment geef je je over en ga je gewoon naar boven. Het uitzicht was echt zo ongelofelijk mooi. Halverwege de gletsjer kreeg ik toch wel last van de hoogte en moeite met ademhalen, wat het er niet echt makkelijker op maakte.

10401088_28801041383_2949_nOp 2.650 meter hoogte hebben de de laatste pauze gehouden om vervolgens het moeilijkste stuk te gaan proberen. Met de nadruk op proberen, want het is ons helaas niet gelukt om de top te halen, die nog 200m hoger lag. Volgens onze ervaren gids zou het ons omhoog wel lukken binnen 1 uur maar naar beneden dacht hij dat wel meer dan 2 uur zou duren. En aangezien het weer slecht werd hebben we heel verstandig besloten om toch maar naar beneden te gaan. Wat trouwens een stuk makkelijker ging, want we zijn gewoon met z’n drieën arm in arm naast elkaar over de gletsjer naar beneden gewandeld. Erg grappig!!!! Al met al een hele zware, maar zeer goede ervaring!

Woensdag 14 mei, Santiago
Nou na 5 weken platteland weer terug in een grote stad met heel veel smog! 7 Miljoen inwoners en dat is te merken ook als je de metro wilt nemen naar het centrum in de spits. Gaat niet, dus dan maar 1 uur wachten. De mensen proppen zich er letterlijk naar binnen, este muy loco! We hebben hier vooral de stad een beetje bekeken en ik ben nog even naar de dierentuin geweest, terwijl Hannah een museum ging bezoeken.

Na goed, na heel wat biertjes en weinig eten hebben we Santiago verlaten, zijn we naar Valparaiso gegaan, wat erg leuk schijnt te zijn. Maar ik denk dat dat vooral is als de zon schijnt en het is hier al 2 dagen mistig. Valparaiso is en havenstadje aan de Pacific Ocean en… heeft momenteel veel last van mist!