De oversteek van Java naar Bali

Zondag 8 oktober komen we na een vermoeide en snelle rit aan in Kuta. Iets wat we liever overslaan, maar in een keer door is niet te doen, dan maar een nacht blijven.

De rit hierheen was pittig, zowel de duur van de reis als de snelheid waarmee ze hier rijden. Ze hebben allemaal dezelfde rij stijl en dat houdt in dat je zo snel mogelijk van a naar b gaat. Links inhalen, rechts inhalen, over de andere kant van de weg rijden, even snel ergens tussendoor zigzaggen, het hoort er hier allemaal bij.

Tijdens de rit krijgen we ook de gelegenheid om te eten ergens, hoe laat en waar is alleen nogal vaag. De eerste stop is in een stadje en de chauffeur gaat ergens buiten zitten zonder wat te zeggen?! Is dit dan etenstijd? Het is 20 uur, dus zou goed kunnen. Wij zien weinig wat onze maagjes aan kunnen en slaan maar chips en koek in bij de supermarkt en gaan daarna maar bij de chauffeur in het eettentje (letterlijk tentje) zitten. Met handen en voeten erbij maken we een praatje en lachen hard om hoe dat er aan toe gaat. Er wordt ons ook steeds eten aangeboden, maar wij houden het bij kroepoek waar we veel te veel voor betalen. En een lol dat de verkoper daarom heeft. Uiteindelijk was het nog maar 0,16 euro cent maar toch!

De rit wordt na een half uur vervolgd en tegen 23 uur maken we weer een stop, dit keer bij een restaurant. Aha hier mogen we dus eten. Het is een buffet, maar alles wat we kunnen opscheppen is koud, voor hier heel normaal, maar ik sla over. Kroepoek it is, again.

Na dit avondmaal rijden we naar banyuwangi, waar we oversteken naar Bali. Ruim 4 uur later dan gedacht komen we aan in Kuta, het is inmiddels 9 uur dus die kamer is ook niet meer nodig, beetje jammer. We kijken of er nog mogelijkheden zijn om direct naar Lombok te gaan, maar dat lukt niet meer en we besluiten 1 nacht te blijven.

Rennend naar het strand om al dat zweet eraf te spoelen en na een uurtje besluiten we ook maar om een surf les te nemen. Nu we er toch zijn…

Tot onze verbazing lukt dat nog aardig ook en na een uur zijn we bekaf en sluiten we de dag af met een Italiaanse maaltijd, even geen rijst. We struinen nog wat rond en gaan dan slapen om de volgende dag echt naar Lombok te gaan.