Echte reizigers.. We zetten voet op Indonesische bodem

Zondag 1 oktober.

Zo eindelijk, na 20 uur reizen hebben we dan eindelijk onze bestemming Jakarta bereikt! Ik dacht dat ik wel wat gewend was, maar dit was toch wel een lange zit. Om 22.15 u zondagavond raken de vliegtuigwielen eindelijk Indonesische grond! 20 uur daarvoor begon de reis te voet vanaf huis naar station Goes waar we met de bus naar Kruiningen konden, om daar vervolgens de trein naar Amsterdam te pakken.

Veel te vroeg op Schiphol, maar dat maakt het wel relaxed. We shoppen, eten en drinken her en der wat om daarna dat enorme bakbeest van een A380 in te stappen. Zo een mooi vliegtuig wil ik iedere reis wel! Voor peet is dit de eerste verre reis en dus gelijk een standaard luxe (dat zal later toch tegenvallen).

Na 6 uur zijn we in Dubai waar we 4 uur moeten wachten voor we, met een ‘normaal’ vliegtuig, naar Jakarta vliegen. Er is niet veel te beleven en eigenlijk zijn we kapot dus blijven als echte reizigers hangen en slapen op de stoelen in de hal! Dan begint om 10.55 u de lange lange zit en komt Peet er achter dat een zitplaats in de A380 weldegelijk meer dan standaard is. Om verder een lang verhaal kort te maken, de reis was lang maar goed.

Het is om 02 u wel tijd om te gaan slapen in ons tijdelijke thuis The Packer Lodge, de volgende morgen is het Jakarta tijd.