Europa Road Trip deel 2: Tsjechië

IMG_6945Van Nürnberg naar Praag rijden is geen wereldreis, het is ongeveer 300km, dus dat is goed te doen. Na 1/3 van de reis zijn we bij de grens, waar we moeten stoppen voor een nieuwe sticker op de auto. Het was nog wel even schrikken, aangezien de auto niet meer wilde starten. Misschien toch iets teveel aan de accu gehangen. Telefoons, muziek en navigatie op 1 accu gaat prima als je rijdt, maar het is niet aan te raden om alle stekkers in de oplader te laten zitten als je de motor uit zet. Gelukkig bromt ie al snel weer en rijden we met sticker op de voorruit weer verder.

IMG_1196De wegen zijn hier niet om over naar huis te schrijven, als we rustig aan rijden bereiken we onze bestemming ook wel. Onderweg maken we nog een stop om het wel bekende Kofola te proberen.  Het schijnt hier de conurrent van Coca-Cola te zijn. Vast goed voor je suikergehalte, maar goed te drinken! We hebben een kamer in Hotel Golden City, wat bij aankomst meer aandoet als hostel. Op een beetje ouderwetse manier wordt onze boeking opgezocht bij het inchecken en we worden ongeveer naar de zolderkamer van het hotel gebracht. Als je denkt dat je op de bovenste verdieping bent, dan moesten wij nog 2 trappen verder. Bijzonder, maar leuk! We zoeken vervolgens nog een uur naar de stopcontacten voor het opladen van onze spullen en vertrekken dan richting het centrum.

IMG_6922Het weer zit mee, we lopen in ons shirt door het oude centrum te struinen. Er is veel te zien, bekend gebouwen van tv, bruggen en pleinen en de Astronomische klok. Een van de missies hier in het scoren van een fles(je) absint. Een sterke drank die in sommige landen verboden is, vanwege de vermeende hallucinerende werking. Verder is het hier genieten van het mooie weer, koud bier en de prachtige stad.