Buenos Aires

Fast Facts Argentinië 2008

SQ KM: 2.766.890 sq. km
Aantal inwoners: 42.192.494 (2012)
Religie: Rooms katholiek
Taal: Spaans, Guaraní, en Quechua
Hoofdstad: Buenos Aires
Valuta: Peso
Traditioneel gerecht: Argentijnse Steak, Empanada
Traditioneel drank: Maté
Vlieguren vanaf Amsterdam: 13 uur
KM vanaf Amsterdam: 11.423 km
Klimaat: Subtropisch in het Noorden, Sub-antarctisch in het Zuiden

4 Iguazu Falls, Argentina (4)

Argentinië; het land van Maradona, Koningin Maxima, maté, de pampa’s, steaks, all you can eat bbq’s en niet te vergeten de heerlijk rode wijn. Vanaf

Amsterdam vlieg je, via Madrid, in ongeveer 13 uur naar Buenos Aires. Deze hippe stad is een goed begin om de verscheidenheid van het land te gaan ontdekken. Het subtropische Noordoosten met de beroemde watervallen van Iguazu ligt op 15 uur rijden van Buenos Aires – let wel, vertraging niet meegerekend. En het Sub-Antarctische Zuiden, waar je een bezoek kunt brengen aan de beroemde Perito Moreno Gletsjer, is zo’n dikke 2.700 km ten Zuiden van de hoofdstad. Met daartussen in een verscheidenheid aan flora en fauna met de benodigde activiteiten voor de backpacker. Bedenk hierbij wel dat als je door het hele land wilt reizen, je zowel je korte broek als je winterjas nodig hebt, wat de nodige handigheid vereist bij het inpakken van je backpack!

6 Perito Moreno (6)

Argentijnse gewoontes: Zoals wij onze koffie drinken hebben de Argentijnen hun Maté. Tijdens je verblijf aan dit fantastische land kan het je niet ontgaan dat het drinken van maté bij de cultuur hoort. Zowel thuis als op straat wordt dit door bijna alle Argentijnen de hele dag door gedronken. Daarnaast is het proberen van een Argentijnse steak ook geen straf, tenzij je vegetariër bent dit in combinatie met een goed glas rode wijn, maakt je Argentijnse avond af.