Ibiza 2014

IMG_7371IBIZA…Een bestemming waar ik zelf niet snel naar toe zou gaan, maar als je dan toch gratis mee mag, dan ze ik zeker geen nee! Een weekend Ibiza, kort maar prima te doen. Voor mij wat vreemd pak ik op donderdag avond mijn koffer in, in plaats van mijn backpack, zodat we vrijdagmiddag na het werk gelijk kunnen vertrekken. Om 19:30 uur vertrekken we met een beetje vertraging vanaf Schiphol richting de zon.

Ibiza, of Eivissa in het Catalaans, is een Spaans eiland in de Middellandse Zee met een oppervlakte van 545 km2. Het is 41 km lang en 20 km breed. Het eiland maakt deel uit van de eilandengroep de Balearen, waaronder ook Malloraca, Menorca en Formentera behoren. Het eiland staat bekend om de hippe feesten, clubs en dj’s. Maar daarnaast zijn er ook witte stranden met helder blauw water en beschutte baaien met hoge rotswanden te vinden.

IMG_7352

Om in een weekend zoveel mogelijk van een bestemming te zien, betekend dit vroeg uit bed en laat erin.. om 8 uur staan we op voor het ontbijt om daarna met onze oranje Mehari het eiland over te tuffen. Met de voor ons uitgestippelde route komen we op mooiste plekken van het eiland.

Es Verdá

IMG_7372Es Verdá is een klein rotseiland voor de Zuidwest kust van Ibiza, vanaf de baai van Cala d’Hort heb je een prachtig uitzicht op de rots die uit het heldere blauwe water rijst.

Deze bijna 400 meter hoge steile rotswanden hebben iets mystieks en er doen dan ook verschillende legendes en mythes de ronde.Die-Sirenen

Een van de verhalen verteld dat deze plaats de locaties is waar de Sirenen uit de Odyssee van Homerus woonden, terwijl andere beweren dat het een landplaats is van buitenaardse wezens, of gedeelte van Atlantis. Dat er iets mysterieus is aan deze rots geloof ik best, maar welke van de verhalen de waarheid is…?

Een van de topattracties op Ibiza zijn de hippie marktes. En als ik ergens maar kort ben dan probeer ik toch in ieder geval de top attracties te bezoeken, dus zo ook deze zaterdagmiddag! Iedere dag van de week is er op het eiland wel ergens een Hippie markt en wij bezoeken de markt in Sant Carles. Met de stadsbus rijden we vanaf het hotel richting Ibiza Stad, om daar over te stappen op de bus die naar Sant Carles gaat.

Na een half uur slapen genietend van de zon komen we aan, denken wij, in Sant Carles. Opvallend vind ik dat het nogal rustig is, maar wellicht is het wat verderop in het dorp. Na een rondje te hebben gelopen hebben we niet veel meer gezien dan 3 kraampjes, die hun toeristen koopwaar toch echt al aan het opruimen waren.. hmmmm vreemd, lekker is dat de markt duurde tot 18.00 uur was ons verteld. Flinke tegenvaller dus. Dan maar terug naar Ibiza stad om daar ons welverdiende geld uit te geven een onzinnige souvenirs.
hippi market

Terwijl we in de bus zitten op onze we terug, krijg ik een helder moment, en bedenk ik me..uhh die stad, Sant Carles, lag niet aan het water toch? Nee, hoezo? Waarom lopen wij dan in een stad te zoeken naar een hippie markt, die wel aan het water ligt?

Duss oke! Mooi verhaal, vertellen we niet!

IMG_7377Eindresultaat: geen hippie markt, maar in Ibiza stad ons toch nog even kunnen vermaken, met nog een kort traditioneel Hard Rock Café bezoekje!!