Malang

Laatste dagen Indonesië

Zondag 22 oktober
Zondag verlaten onze Spaanse vrienden Yasmina en Christina het eiland Flores en gaan nog even relaxen op Bali. Wij blijven op Flores, omdat we Bali liever overslaan en ook even willen uitrusten van al het reizen. Achteraf gezien waren 3 dagen Labuan Bajo wel genoeg geweest en hadden we beter nog een andere locatie uit kunnen kiezen om de laatste dagen door te brengen. Flores is een mooi eiland, maar we hadden helaas te weinig dagen over om dit beter te verkennen.

Maar goed een beetje uitrusten is voor ons ook niet verkeerd, al denkt Peet daar anders over ;-). De laatste dagen hebben we gevuld met een snorkel tocht, een aantal massages en een boek.

Maandag zijn we met 2 Nederlandse gasten naar Kanawa Island gegaan om daar onze dag door te brengen. Het is een klein eiland, waarbij je goed kunt snorkelen. Met de camera vermaken wij ons prima en zien we weer van alles onder water. Waaronder een agressieve wit met roze vis, die het nodig vond om mij in mijn been te bijten. Deze vissen waren nogal territoriaal (of nieuwsgierig) en kwamen ook regelmatig even dichtbij checken wat voor vreemd wezen er nu weer in het water lag. Ik moet nog eens uitzoeken wat voor vis dit was, want daar ben ik nu wel nieuwsgierig naar.

Dinsdag voel ik me niet zo lekker en breng een groot deel van de dag door in mijn bed en op de zitzak bij de receptie van het hostel. Even helemaal niks (op Vledder en de Cock na dan) die boekjes zijn in ieder geval de tas uitgekomen, thanks Joyce! Peet laat zich nog maar eens masseren bij Flores Spa, dat nogal goed bevalt. De laatste ochtend op Flores brengen we hier dan ook samen door en laten we ons nog even goed verwennen met een full body aroma therapie.

Helemaal soepel stappen we woensdagmiddag 25 oktober het vliegtuig in van Garuda Indonesië en vertrekken we alweer naar Jakarta, waar donderdag op vrijdagnacht onze vlucht naar huis staat gepland. Jakarta is een stad waar we niet al te lang willen blijven. Het is groot, het stinkt er en.. naja het is te groot. Om toch een andere kant van de stad te zien, besluiten we om in een business wijk een goed hotel te boeken. We komen uit bij hotel 101, wat een heel goed idee bleek te zijn. We krijgen, om een of andere reden, de suite op de bovenste verdieping bij het inchecken en hebben het beste uitzicht!

Donderdag 26 oktober, de laatste dag Indonesië geven we nog maar eens wat geld uit in een warenhuis, pakken we onze rugzakken nog 1 keer in en vertrekken we om 00.40 uur terug naar ons eigen kleine kikkerlandje. Vrijdagmiddag om 13.30 uur landen we met die grote A30 op Schiphol, warm verwelkomt door een frisse regenbui!