Malang | Java

Malang donderdag 5 oktober

Onze trein vertelt om 00.05 uur vanaf Yogyakarta naar Malang. We hebben besloten om de nachttrein te pakken. Dit scheelt toch weer een nacht hotel en tijd, al zal het wel minder comfortabel zijn.

De trein is op tijd en nadat we relaxed op een bankje hebben zitten wachten stappen we in. Gelijk valt op dat deze trein niet zo mooi meer is in vergelijking met de trein van Jakarta naar Yogya, hmmmm. Oké het is wat het is, het ding is gewoon wat oud, maar de ruimte bij de stoelen is nog altijd veel meer dan in een vliegtuig. De rit zal ongeveer 7 uur duren, dus lekker vroeg in de morgen komen we aan.

Vrij snel vallen mijn ogen dicht en dommel ik af en toe is slaap (totdat mijn nek zo’n zeer doet dat ik er weer wakker van wordt). Heerlijk treinreizen!
Peet slaapt wat slechter dan ik, in dit over het spoor stuiterende beest, maar wordt vooral wakker gehouden van het getoeter. Dit doet hij ongeveer iedere 2 minuten, zodat de hele omgeving weet dat er een trein langs rijd. Dat is gewoon hartstikke handig, vooral midden in de nacht. Snap niet dat ze dat bij ons niet doen.

Tegen de tijd dat de zon op is, gaan mijn ogen af en toe weer open om eens te kijken hoe de omgeving eruit ziet. We moeten er toch bijna zijn, maar het is niet altijd even duidelijk, soms roepen ze om wat het volgende station is en soms ook niet. Ook weer super handig! We vragen het een paar keer aan de medewerkers van de trein, waarbij het standaard antwoord “no no, next station”.

Uiteindelijk zien we zelf het bordje Malang op een station en stappen uit. Heerlijk warm hier weer terwijl ze overal beloven dat het hier minder warm is, omdat het wat hoger ligt dan de omgeving. Niks is neer waar in ons geval, het is heerlijk zweet weer.

Met de tassen op onze rug gaan we op zoek naar hostel Mador. Het is even zoeken, maar na een half uurtje hebben we het gevonden en ploffen we neer op een stoel. Tijd voor ontbijt een douche en dan de stad maar eens verkennen.

De meeste mensen komen hier alleen om de Bromo vulkaan te beklimmen en gaan daarna weer door. Omdat wij deze overslaan en deze stad voor ons alleen een korte tussenstop is om een lange afstand te overbruggen hebben we niks gepland. De ploffen neer bij Java dancer een heerlijke koffie bar, waar we onszelf trakteren op een paar overheerlijke koffies en een goede lunch.

We lopen wat rond in de stad en plannen de volgende dag nog naar de beroemde Kampung te gaan hier. Deze ‘achterstandswijk’ hebben ze in allerlei kleuren geverfd wat een heel vrolijk gezicht is. Een student heeft dit project opgezet en sindsdien komen er meer toeristen op af, wat weer voor inkomsten zorgt voor deze mensen.

Op zaterdagmiddag 7 oktober gaan we met de mini bus richting Bali. Een lange rit van 15 uur. Sampai jumpa Java! (Tot later Java)