Voorbereiding

Nog 3 weken werken..

Over 3 weken is het dan eindelijk zo ver. Na een lange voorbereiding en tickets die al in april geboekt zijn komt de reis dan echt in zicht. Vier weken INDONESIË it is!!

Zoiets begint natuurlijk met het kopen van reisboeken, internet en pintrest afspeuren en de ticketprijzen in de gaten houden. Al snel kwamen we erachter dat Indonesië wel echt heel groot is, damn dat wordt keuzes maken. En dat is iets waar ik in ieder geval niet heel goed in ben. Gaan we naar Sulawesie, de jungle in op Sumatra, of toch richting Lombok en Komodo?? Hmmm lastig.

Maar een paar dingen waren voor ons toch snel duidelijk, de treinreis op Java en die vulkaan op Lombok willen we toch wel mee pakken. Na veel wikken en wegen en informatie van vrienden en familie, zijn we tot een grove planning gekomen: vanaf Jakarta gaan we met de trein naar Yogyakarta, waarna we Bali gebruiken als oversteek om naar Lombok te reizen. Na Lombok staat Komodo en hopelijk een paar dagen Flores op de planning, waarbij Peet haar angsten wil overwinnen met een vleermuizentocht.

Uiteraard is alles afhankelijk van de tijd die we nodig hebben om van A naar B te komen en wellicht tips van andere reizigers die we onderweg nog mee krijgen. Om ervoor te zorgen dat we ons niet gaan vervelen hebben we wel voor 4 maanden aan activiteiten bekeken en doorgelezen, ik ben benieuwd wat we daadwerkelijk gaan doen!

Ook mijn duikspullen zijn al uit de kast gehaald en die herhalingscursus zit er alweer op. De backpacks liggen klaar en de Bever en de Decathlon hebben hun omzet ook weer binnen. Onze armen zijn inmiddels lekgeprikt voor alle inentingen dus na een hele zomer werken zijn wij er klaar voor!