Rinjani

Rinjani dag 2 | Lombok

Vrijdag 13 oktober

Deze dag bestaat de eerste helft uit afdalen met als doel het kratermeer en de hotsprings. Daarna moet kamp 2 weer bereikt worden, dat zich bevindt op de krater rim. Dalen gaat me normaal beter af, maar de klim van vannacht zit in mijn benen en het valt niet mee in combinatie met de hitte. 4 uur aan een stuk dalen is niet niks, maar hard werken wordt beloont en met de hotsprings voor ons verdwijnt de pijn even. Dit is overigens ook onze enige douche, voor deze 3 dagen we ruiken dus inmiddels heerlijk….

Onze gids leid ons naar de eerste hot spring, die er meer uitziet als een dixie. Demonstratief lopen wij verder, op aanwijzing van andere reizigers die aangeven dat we even de hoek om moeten. Mus maakt de afgelopen dagen al geen goede indruk als gids dus die fooi kan hij op zijn buik schrijven. Hij spreekt slecht, of eigenlijk geen Engels en legt weinig uitvoer de omgeving. Heel jammer.

Na het warme bad moeten we weer verder. De volgende klim gaat door de bossen en langs rotspartijen. Het is constant een halve meter je been optillen, wat met korte benen niet vanzelf gaat. Net voor zonsondergang bereiken Peet en ik de top, Marte en Suus zijn er net een aantal minuten en genieten al van het uitzicht.

We eten in de tent en gaan daarna gelijk naar bed. Binnen een paar uur waait het zo hard dat uiteindelijk heel onze tent het begeeft. De tentstokken breken en we liggen alleen nog maar in een binnen tentje, wat het niet warmer maakt.