Rinjani Lombok

Rinjani dag 3 | Lombok

Rinjani dag 3

De enige nacht dat Peet normaal slaapt in een tent, is de nacht dat heel de tent aan gort is geblazen! De halve nacht waait het zo hard dat de houten stokken (haringen dus) de lijnen van de tent niet meer vasthouden. De buitentent is er wel 5 keer afgewaaid, waardoor de maan als een plafonnière de tent in schijnt en ons nieuwe dak de hele tijd op mijn hoofd klappert. Ik slaap dus niet zo lekker en lig inmiddels ook zowat op Peet dr matje. Een paar tevergeefse pogingen van onze porters om de tent weer op te zetten helpen niet en de volgende morgen is er weinig meer te herkennen van onze tent… wij kunnen er gelukkig hard om lachen en het zou me niet verbazen als er een stuk ducktape over de tentstokken gaat en deze de volgende dag gewoon wordt opgezet.

Maar goed, niet voor ons want dit is onze laatste dag van onze Rinjani tour. Eerlijk gezegd ben ik daar ook wel echt aan toe, zere voeten, zweet overal en al het stof niet te vergeten.

Toch was deze dag een van de mooiste routes die we hebben gelopen. Vanaf de krater rim lopen We tot de omgeving veranderd in een regenwoud, met heel veel groen! Als je mazzel hebt dan kun je hier zwarte apen zien en kaketoes. Helaas hebben wij die mazzel niet, maar dat mag de pret niet drukken. We lopen met zn tweeën omdat Suus en Marte een heel stuk voor ons lopen en de gids met Stefanie een heel stuk achter ons. We wanen ons af en toe alleen in de jungle en dat is een prachtige ervaring. Alleen de wind door de bomen horen met het gezang van de vogels er tussendoor. Paradise😁!!

Deze dag lopen we in totaal een uur of 6 helemaal naar beneden. Als we na een lunch stop uiteindelijk een bord zien met 1km erop wordt de vaart erin gezet. De geluiden veranderen langzaam en je hoort mensen praten, wat een voorteken is dat je weer in een bewoonde wereld terecht komt. We zijn euforisch! We made it, finely!!

Blij op de foto bij de poort van Gunung Rinjani! Ik vraag onze vriend Mus waar onze taxi blijft en hij vertelt doodleuk dat we nog een half uur moeten lopen.. grrrrr met lood in mijn schoenen verzet ik dit laatste stuk mijn voeten een voor een zonder nog veel te zeggen. Ik ben er echt wel even klaar mee. We bereiken een half uur later dan toch echt het eindpunt, wat tot onze verbazing onze slaapplaats was de dag voor we vertrokken.

We gaan zitten, gooien die stink schoenen uit bestellen een koude cola en kunnen zelfs heel even douchen. Een zeer welkome koude verfrissing. Dan rijden we met onze groepje naar Balang terug, waar wij 2 nachten slapen voor we 4 dagen gaan varen naar Flores en Komodo National Park.

Verstuurd vanaf mijn iPhone