Sand boarding in Peru 2008

7 Huacachina (28)Terwijl iedereen aan het boarden (lees feesten) in het Franse Val Torens, kun je het ook anders doen. En wel in de vorm van sand boarden in Huacachina 5 km ten westen van Ica, Peru.

Een uitstekende bestemming om je rondreis door Zuid Amerika te starten of te eindigen zoals wij dat hebben gedaan. Huacachina ligt zo’n 300 km te Zuiden van Lima en ligt midden in de woestijn rondom een oase en is omringd door zandduinen van de woestijn. Dit maakt het een uitstekende locatie om te sand boarden en met buggy’s door het losse zand te scheuren.

In Huacachina zelf is niet veel te doen, de temperatuur is ernaar om dan ook voornamelijk te relaxen, te feesten, te genieten van de Pisco sours (http://en.wikipedia.org/wiki/Pisco_Sour) en af en toe van de duinen af te glijden.

7 Huacachina (8)Je kunt je board ongeveer op iedere hoek van de straat huren en de buggy’s hoor je van ver aankomen. Kortom ben je na een lange reis even ‘cultuurmoe’ en ben je toe aan gewoon even de toerist uithangen, dan is Huacachina de ideale locatie!

 

Een minpuntje.. stilstaand water in de oase can be a little smelly…7 Huacachina (5)